Bliska suradnja resornih ministarstava

Ministrica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija  Andrijana Katić održala je danas radni sastanak sa  ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edinom Fortom kojem je dogovoreno intenziviranje suradnje na realizaciji projekata iz oblasti cestovne i željezničke infrastrukture te digitalizacije.

Sastanak ministrice Katić s izaslanstvom Svjetske banke

Federalna ministrica prometa i komunikacija gđa. Andrijana Katić sastala se danas  sa izaslanstvom Svjetske Banke na čelu sa gospodinom Shomik Raj Mehndiratta-om, šefom prakse prometa za Europu i Centralnu Aziju, u sjedištu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u Mostaru. Tema sastanka bila je, razmatranje implementacije Projekta modernizacije cestovnog sektora Federacije BiH i budućih planova u resoru cestovne i željezničke infrastrukture.

147,6 milijuna maraka za izgradnju autocesta, brzih i magistralnih cesta

Vlada Federacije BiH je 16.03.2023.godine na 354 sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, usvojila Program utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima - Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta“ u iznosu od 147.600.000 KM, utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH ovom ministarstvu. U okviru ovog Programa bit će financirano ukupno 11 projekata na području Federacije BiH.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija vrši upravne, stručne i druge poslove utvrđene zakonom koji se odnose na ostvarivanje nadležnost Federacije u oblasti prometa i komunikacija.

Kontakt

 Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 36 550-025
+387 33 668-907
 +387 36 550-024
 Braće Fejića bb,
BA-88000 Mostar
Bosna i Hercegovina